Kedves Érdeklődő!
Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Jonathan Livingston SEAGULL Alapítvány, a Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal, valamint IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal konzorciumban az EFOP-1.2.9-17-2017-00001 számú, „Esélyteremtés nőknek Nógrádban” elnevezésű projektje 2021. március 31-én lezárult.
 
A J. L. SEAGULL Alapítvány székhelyén (3100 Salgótarján, Meredek út 9., tel: 06/30-6258564, seagullalapitvany@gmail.com) továbbra is működtetjük az információs pontot — „I-Pont” —ahol az érdeklődőket tájékoztatjuk álláslehetőségekről, képzési programokról, továbbra is működtetjük az „E-Pontot”, ahol számítógép, internet áll az ügyfelek rendelkezésére. Segítő munkatárs révén informatikai segítséget nyújtunk a bejövő érdeklődőknek pl. információ nyújtása, információ keresése álláshelyekről, önéletrajz, motivációs levél készítése, igény esetén az elkészült dokumentumok nyomtatása.
 

 

Online álláskeresési tanácsadás

Mi, mint az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. gyakorlott munkatársai: munkavállalási, HR tanácsadók és coachok, felajánljuk segítségüket azoknak az ügyfeleinknek, akik a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben veszítették el állásukat vagy időszakosan álláskeresővé váltak és szeretnének mielőbb elhelyezkedni.
Díjmentes álláskeresési tanácsadást kínálunk, melyet előzetes telefonos vagy emailes egyeztetést követően, maximum 1-3 alkalommal tudunk biztosítani, a tanácsadóink által meghatározott időpontban. A beszélgetések online úton történnek, tetszőlegesen emailen, telefonon, ZOOM vagy egyéb alkalmazáson keresztül.
Álláskeresési tanácsadásunk fő fókusza az egyénre szabott gyors és hatékony segítségnyújtás az erőforrások mozgósításával, a meglévő kompetenciák megfogalmazásával és megerősítésével, aktuális munkaerőpiaci információkkal és/vagy egyéni rövidtávú tervezéssel. A szolgáltatás várt eredménye, hogy ügyfeleink az információk birtokában aktivizálódnak, képessé válnak az önálló álláskeresésre, majd várhatóan a sikeres elhelyezkedésre.

Online segítő beszélgetés

Pár héttel ezelőtt belekerültünk egy olyan krízishelyzetbe, amely mindannyiunk számára megterhelő és ismeretlen. Az emberek nagy része olyan kihívásokkal áll szemben, amelyeket meg kell oldani akkor is, ha ezekhez nem állnak rendelkezésére kész megoldások és bevált
eljárások.
Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai, mentálhigiénés szakemberek és coachok felajánlják segítségüket azoknak az ügyfeleinknek, akik ebben a helyzetben szeretnék megosztani félelmeiket, nehézségeiket, dilemmáikat.
Egy embernek maximum 1-3 alkalommal tudunk segítséget nyújtani, minden segítőnk az általa meghatározott időtartamban, alkalmakkor és módon. A konzultáció módja online úton történik, amely lehet telefon, skype vagy egyéb alkalmazás.
Fontos, hogy konzultációk fókuszában kifejezetten a koronavírus járvánnyal kapcsolatos nehézségek állnak. Azaz a beszélgetések nem váltják ki az egyéb segítő kapcsolatokat. A beszélgetés nem jelent egészségügyi ellátást, pszichoterápiát vagy pszichiátriai gondozást.

 

A gyermekvállalás utáni ismételt munkába álláskor fontos átgondolni a szülőknek a jogait és lehetőségeit, legyen szó új munkahelyen történő elhelyezkedésről, vagy régi munkahelyre visszatérésről. Amíg a munkába való visszatérés törvényi szabályozásával nincsenek tisztában a munkát vállalni szándékozók, bizonytalan helyzetben lesznek a szabadsággal, munkakezdéssel, rugalmas munkavégzéssel kapcsolatban, mely kérdések irányukba várhatóan a munkáltató részéről a munkavégzés megkezdését megelőzően, vagy akár már az állásinterjú során is előkerülnek.

A telefonos, e-mailes tanácsadás segítséget ad többek között abban, hogy:

 • Mikor és milyen feltételek mellett mondhat fel a munkáltató a kisgyermekes szülőnek, ha

a kisgyermekes szülő szeretne visszatérni a szülést megelőző munkahelyére?

 • Miket kell figyelembe vennie a kisgyermekes szülőnek, ha ő szeretne felmondani a régi munkahelyén, mert pl. egy másik munkahelyen kezdene el dolgozni?
 • Ha kényelmesebb lenne a szülőnek az, hogy pl. nyáron veszi ki a gyermekkel otthon töltött időszak alatti szabadságokat, ezt megteheti-e, miután visszament dolgozni?
 • Milyen időbeosztást rendelhet el a munkáltató a három év alatti gyermek szüleinek?
 • Mit fogadjon el a szülő, milyen kereteket, ha az eredeti munkáltató csak bizonyos feltételek mellett lenne hajlandó visszavenni őt? Mi az, ami már a Munka törvénykönyvébe ütköző, és melyek azok a keretek, amelyek valóban érvényesíthetők?
 • Van-e valóban lehetőség a részmunkaidős foglalkoztatásra?
 • Mennyi szabadság jár részmunkaidős foglalkoztatásban?
 • Szülőként mikor vehetem ki a szabadságomat és mikor kell erről értesítenem a főnökömet?
 • A fizetésem mekkora hányadát kapom meg, ha a gyerkőc betegsége miatt kell betegállományba mennem?

Szakértői csapatunk, melyben megtalálható munkajogász, HR szakember, mentálhigiénés szakember, munkavállalási tanácsadó, szívesen áll az Ön rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken:

 1. A Seagull Család és KarrierPONT honlapján, a messenger ikonra kattintva
 2. Hamarosan telefonon
 3. A csak@ifka.hu e-mail címen

Valamint igény szerint személyes (csoportos) konzultációra is van lehetőség. Kérjük, hogy ezt jelezzék kollégáink felé.

Keressen minket bizalommal!

a SEAGULL Család és KarrierPONT csapat

Loading...

Powered by Dragonballsuper Youtube Download animeshow